Οι σκέψεις και όχι τα γονίδια καθορίζουν την υγεία!

  • Posted on: 21 January 2016
  • By: eristhenis

Η δραστηριότητα των γονιδίων μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με τον δρα Μπρους Λίπτον, η υγεία του σώματος επηρεάζεται από τις σκέψεις που κάνουμε καθημερινά και όχι από τα γονίδια. Αν, σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο, οι σκέψεις σου αντικατοπτρίζουν τη χημεία του σώματός σου και αν το νευρικό σου σύστημα διαβάζει και ερμηνεύει το περιβάλλον και μετά ελέγχει τη χημεία του αίματος, τότε μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα των κυττάρων σου κυριολεκτικά, αλλάζοντας τη σκέψη σου.

Ο μύθος πως το σχολείο μπορεί να κάνει περισσότερα με λιγότερα

  • Posted on: 12 July 2015
  • By: eristhenis

Ο μύθος πως το σχολείο μπορεί να κάνει περισσότερα με λιγότερα

Του Φινλανδού παιδαγωγού Pasi Sahlberg
Αναδημοσίευση από https://giaenadiaforetikosxoleio.wordpress.com/2015/07/10/%CE%BF-%CE%BC%...

Λατινογράφηση της ελληνικής

  • Posted on: 18 October 2014
  • By: eristhenis

Λατινογράφηση της ελληνικής
αισθητική αλλοίωση και αδιαφάνεια

...
Ας έρθουμε τώρα στη σημερινή μορφή της ελληνικής γλώσσας, με την μη φωνητική γραφή της, με το ελληνικό αλφάβητο και με την ιστορική ορθογραφία της. Η τελευταία, αναδεικνύοντας όλα τα εννοιολογικώς διαφοροποιητικά μορφολογικά χαρακτηριστικά (ρίζες, προθήματα, επιθήματα, καταλήξεις, ειδικά συνθετικά) της ελληνικής, συμβάλλει τα μέγιστα στην υπαγωγή των λέξεων στις οικογένειες στις οποίες αυτές ανήκουν προσδίδοντας έτσι διαφάνεια στις λέξεις και στους όρους, δηλαδή εναργέστερη γραφική παράσταση των εννοιών από αυτούς.
...

O Δανός εκπαιδευτικός Maurits Eijgendaal διδάσκει με τη μέθοδο της «Πράας Διδασκαλίας»

  • Posted on: 16 February 2014
  • By: eristhenis

O Δανός εκπαιδευτικός Maurits Eijgendaal διδάσκει με τη μέθοδο της «Πράας Διδασκαλίας» -Πώς ταιριάζει με την ελληνική κουλτούρα και φιλοσοφία

Την πύλη για την εσωτερική αρμονία και ευτυχία ισχυρίζεται ότι «άνοιξε» ο Δανός Εκπαιδευτικός Maurits Eijgendaal, ο οποίος διδάσκει την «Πράα Διδασκαλία», μια φιλοσοφική διάσταση η οποία βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις και φιλοδοξεί να εμπνεύσει δύο έννοιες οι οποίες την σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης μοιάζουν ξεχασμένες: Το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης.